Wikipedia

Hakutulokset

tiistai 28. lokakuuta 2014

Sijainti (1) ja sen merkitys & aikavyöhykkeet (2) - Missä mennään ja milloin mennään?

SIJAINTI:

Sijainti oikeastaan vaikuttaa kaikkeen, mitä alueella maantieteellisesti tapahtuu. Onko kostea vai kuiva ilmastotyyppi? Minkälainen on keskiverto lämpötila? Sademäärä? Nämä ovatkin osa tarkasteltavia kohteitamme, ja siksi ennen niitä on hyvä tietää mikäs muukaan kuin sijainti ja sen merkitys.

Kysessähän on siis Itä-Aasian mannerosat, eli toisin sanoen jätämme saarivaltion nimeltä Japani tästä tutkimuksesta kokonaan pois. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan merkityksetön syy tähän, vaan pyrimme nimenomaan tarkastelemaan Itä-Aasian manneralueita selkeyden vuoksi. Koska Japani on helposti pois rajattavissa, sen myöskin teemme.




 Alueemme pitää koko Aasian valtiorikkaudesta huolimatta vain 6 valtiota: Kiina, Hongkong, Macao Mongolia, Pohjois-Korea ja Etelä-Korea. Joissakin tapauksissa alueeseen luetaan myös seitsemäntenä Nepal, mutta koska lähteet ovat ristiriidoissa keskenään, asiasta ei päästä yhteisymmärrykseen ja internetin kautta hankittu informaatio on tunnetusti alemmalla tasolla pätevyyden kannalta kuin kirjat, jätämme Nepalin nyt Itä-Aasian mannerosat 
-alueesta ulos. Voisiko sanoa, että karsinta tähän tutkimukseen pääsystä valtioilla on kova. Heh.
 Mutta koska tutkimukseemme eivät oikestaan vaikuta valtioiden rajat, ei sillä ole merkitystä juuri ollenkaan.

Mutta aiheeseen: Itä-Aasian mannerosat sijaitsevat 46°N, 18°N ja 134,5°E, 75°E koordinaattien rajaaman neliön sisällä blogin sivun oikesta reunasta löytyvän kuvan näyttämällä tavalla.
Kokonaisuudessaan siis Venäjän alapuolella, Japanin länsipuolella ja yllätys yllätys, Kaakkois-Aasian pohjoispuolella.

Kuten koordinaateista ja kuvasta näemme, alueemme sijaitsee Pohjoisella pallonpuoliskolla ja Itäisellä pallonpuoliskolla. Alueen rannikkoa ympäröi Tyyni valtameri, tarkemmin sanottuna Japaninmeri, Keltainen meri sekä Itä- ja Etelä-Kiinan meri.




Mitä tämä sijainti merkitsee? - AIKAVYÖHYKKEET:


 Sijainnista voidaan muun yleistiedon, tiedonlähteiden ja maalaisjärjen avulla päätellä hyvinkin paljon asioita. Sen takia se onkin hyvä käsitellä näin alussa, koska se on pääasia kaikkia maantieteellisiä tapahtumia ja olosuhteita tarkastellessa.
  Sijainnistaan ja koostaan johtuen alueellamme on käytössä kolme eri aikavyöhykettä, +7 (Mongolian länsiosat),+8 (Muu Mongolia, Kiina, Macao ja Hongkong) ja +9 (Pohjois- ja Etelä-Korea).


Alue sijaitsee Lontoon aikaan nähden kaukana idässä, "nousevan auringon" puolella. Siellä ollaan siis ajassa edellä, tässä tapauksessa 7-9h. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti